Erfaringsbasert master i etterforskning
Masterutdanningen gir deg økt fenomenforståelse og evne til å reflektere kritisk og kunnskapsbasert over etterforskningsfaglige problemstillinger.
Om masterutdanningen
-
Det erfaringsbaserte masterstudiet er organisert i seks emner som er integrert og bygger på hverandre. Studiet er til for å møte behovet for praksisnær og kunnskapsbasert faglig fordypning i etaten, og øke evnen til å reflektere kritisk over faglig praksis, etiske dilemma og roller i etterforskningsarbeidet hos etterforskere og etterforskningsledere i politi og påtalemyndighet.
Gjennom økt fenomenforståelse innen fagfeltet og styrket kompetanse i anvendelsen av kunnskapsbaserte etterforskningsmetoder, skal masterutdanningen bidra til videre teoretisk og praktisk utvikling av etterforskningsfaget i politiet som kunnskapsintensiv organisasjon. Masterstudiet har et omfang på 90 studiepoeng.
Emne 1: Etterforskning som fenomenområde
-
Den primære målgruppen er ansatte i politi- og påtalemyndighet som på ulike fagområder har, eller ønsker å kvalifisere seg for, sentrale roller og oppgaver innen etterforskning. Studiet er åpent for søkere fra politiet i de andre nordiske landene.
Du må ha fullført ett av følgende utdanningsløp:
- Bachelorgrad eller 3-årig politiutdanning
- 2-årig utdanning fra Politiskole med minimum 60 studiepoeng eller tilsvarende fra studier med relevant fagkrets på universitets- eller høgskolenivå (inkludert videreutdanninger)
- 2-årig utdanning fra Politiskole med minimum 1680 timer etterutdanningskurs
- 2-årig utdanning fra Politiskole og minimum 5 års relevant yrkespraksis utover det formelle kravet om 2 års relevant yrkespraksis
- Bachelorgrad i juridiske fag eller annen relevant bachelorgrad fra universitet eller høgskole
Du må også ha:
- minimum to års relevant yrkespraksis innen etterforsking etter endt grunnutdanning
- et pågående arbeidsforhold i politi- og lensmannsetaten eller påtalemyndigheten i Norge/Norden
85% av studieplassene forbeholdes søkere fra Norge. Inntil fem studieplasser forbeholdes politiansatte ved Politihøgskolen. Øvrige studieplasser tildeles på bakgrunn av konkurransepoengsum.
-
Masterstudiet er organisert som et deltidsstudium med samlinger og studiearbeid utenom samlingene, og har en normert studietid på tre år.
I undervisningen på de fysiske samlingene vil det være forelesninger, seminarer og gruppearbeid. Det legges vekt på veiledning gjennom hele studiet, primært knyttet til arbeidskravene og masteroppgaven. Arbeidsmåtene i studiet skal bidra til å gi deg godt læringsutbytte, og særlig belyse sammenhengen mellom teori og praksis. Det legges vekt på varierte arbeidsformer med stor grad av studentaktivitet.
Arbeidskravene i det enkelte emnet må være godkjent før du får gå opp til eksamen i emnet. Alle eksamener i de obligatoriske emnene og det valgfrie emnet må være bestått før masteroppgaven kan leveres til vurdering.
Undervisningsspråket i masterutdanningen er hovedsakelig norsk, men en del av læringsmateriell og undervisning kan være på engelsk.
Det valgfrie emnet kan du ta ved andre utdanningsinstitusjoner etter nærmere avtaler og innpasses i den erfaringsbaserte masterutdanningen i etterforskning.
-
-
Spørsmål om det faglige i masterutdanningen
Kontakt rådgiver Ingvild Knævelsrud Rabe, e-post: ingrab@phs.no, telefon: 989 03 772.
Spørsmål om opptaksprosessen
Spørsmål om opptaksprosessen (søknadsfrist, søknadsprosess, dokumentasjon osv.) sendes på e-post til: opptakevu@phs.no.
Før du sender e-post, les hvordan du søker.
Studieadministrative spørsmål
Under 'For studenter' finner du studieadministrativ informasjon som blant annet eksamen og sensur.
Finner du ikke det du leter etter, send e-post til: studiekontoretoslo@phs.no.