Illustrasjonsbilde: En krimtekniker undersøker en jakke

Et yrkesvalg med mange muligheter

Politiyrket er variert! Med en bachelor fra Politihøgskolen kan du jobbe operativt "på gata", som etterforsker, med forebygging, og mye mer.

Innsatsleder Turid snakker i sambandet i innsatslederbilen

– Innsatslederbilen er som et kontor for meg

Turid gikk ut fra Politihøgskolen i 2014 og jobber nå som innsatsleder. Hun synes det beste med jobben er å kunne gjøre en forskjell og at hverdagen er uforutsigbar. Den som jobber som innsatsleder har jobbet flere år i politiet og har mye erfaring fra operativ tjeneste. Innsatslederen må være god til å holde oversikt i oppdrag og kunne ta avgjørelser der det ofte er knapt med tid og informasjon.

Bli kjent med jobben
Portrettbilde av kriminaltekniker Mats.

Finner svar i blodsporene

– Jeg elsker jobben min, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag. Jeg tror mye ligger i det at jeg vet at jobben min er viktig. Både for etterforskningen av de sakene vi holder på med, men også fordi det sitter noen som ønsker et svar på hva som har skjedd, sier Mats. Han gikk rett fra Politihøgskolen til Kripos som kriminaltekniker. Jobbhverdagen går blant annet ut på å undersøke spor som kan si noe om hendelsesforløpet i sakene som etterforskes. 

Bli kjent med jobben
Operatør Anders sitter foran en PC-skjerm og smiler til kamera

– Du vet aldri hva som gjemmer seg bak neste telefonsamtale

Anders gikk ut av Politihøgskolen i 2019 og jobber nå som operatør. Han synes det beste med jobben er å kunne hjelpe de som ringer i krisesituasjoner. – Det er en fantastisk arbeidsplass der du får være på første linja i alt som skjer i politiet. Den bredden av ting folk gjør på operasjonssentralene tror jeg ikke alle er klar over, sier Anders 

Bli kjent med jobben
Porettbilde av Abetare Krasniqi. Abetare har på seg uniform og smiler inn i kameraet.

Ble overrasket over mulighetene innenfor etterforskning

Abetare Krasniqi gikk ut fra Politihøgskolen i 2014 og jobber i dag med hatkriminalitet. De seneste årene har hun jobbet internasjonalt med rumensk politi for å heve kompetansen deres innen hatkriminalitet. – Jeg søkte Politihøgskolen fordi jeg ønsket et yrke med utfordrende arbeidsoppgaver og mange muligheter. Nå jobber jeg med hatkriminalitet. Det oppleves meningsfylt å jobbe for minoritetsgrupper, som blir utsatt for kriminalitet på bakgrunn av den de er, sier Abetare.

Bli kjent med jobben
Portrettbilde av politibetjent Hans.

– Vi har ingen å miste i trafikken

Hans gikk ut fra Politihøgskolen i 2016 og jobber i dag i Utrykningspolitiet i Sør-øst-politidistrikt. Mye av jobben til Hans går ut på å utføre trafikkontroller, samtidig som de bidrar til å nå målet om null hardt skadde og drepte i trafikken.

Bli kjent med jobben

– Får være med på etterforskningen fra start til slutt

Anna ble ferdig på Politihøgskolen i 2021 og jobber nå som etterforsker på avdelingen for internettrelaterte overgrep mot barn. Jobben kan til tider være krevende, forteller Anna, men resultatene av arbeidet gjør det verdt det.

Bli kjent med jobben