Bestå fysiske tester

Å bestå fysiske tester er ett av opptakskravene for å få plass på politiutdanningen. Her kan du se videoer som forklarer hver av testene, og vi har samlet inn noen treningstips fra studentene våre.

For kvinner gjennomføres øvelsen lav bom. Du må klare fire repetisjoner.
For menn gjennomføres øvelsen høy bom. Du må klare fire repetisjoner.
Både kvinner og menn skal gjennomføre fire repetisjoner i benkpress.
Øvelse løp tester din utholdenhet!
I denne øvelsen skal du svømme 100 meter på tid.
Ved undervannssvømming skal du svømme 10 meter under vann, og plukke opp et objekt på veien.
I øvelsen dykk skal du dykke ned på 2,5 meters dyp og plukke opp et objekt.

Våre beste tips til deg som trener til de fysiske testene:

- Øv gjerne så konkret på øvelsene som mulig! Prøv for eksempel å finne et sted der du kan tegne deg opp en løpebane på samme størrelse som den du skal løpe på her, og sjekk om du klarer kravet.

- Start i ganske god tid, spesielt hvis noen av øvelsene er nye for deg.

- Finn noen å trene sammen med, så kan dere hjelpe hverandre med å ta tiden og med å sjekke at dere gjør øvelsene riktig.

- Hvis du er uvant med å svømme uten neseklype under vann, bør du øve deg på å blåse ut luften i det du dukker under, og å holde et jevnt press i nesen slik at vann ikke kommer inn.

Svømmeopplæring for å bestå fysiske tester

Politihøgskolen tilbyr gratis svømmeopplæring ved våre lokaler på Majorstuen i Oslo. Svømmeopplæringen er et tilbud for personer som planlegger å søke opptak til Bachelor - politiutdanning i 2024, og er ment som en forberedelse på øvelsene i vann ved de fysiske testene.

Deltakere vil i trygge omgivelser bli gitt svømmetrening, hvor de sammen med instruktører øver på blant annet svømmeteknikk og dykking. Instruktørene er studenter ved Politihøgskolen.

Tilbudet er spesielt rettet mot søkere som ikke kan svømme, eller som har svake svømmeferdigheter. Opplæringen skal fungere som veiledning og trening for å kunne bestå øvelsene i vann under de fysiske testene ved opptak til politiutdanningen.

Tilbudet er åpent for alle som planlegger å søke opptak til bachelorutdanningen ved Politihøgskolen i 2024, men ved stor pågang vil personer med innvandrerbakgrunn bli prioritert. Personer som har deltatt på svømmeopplæring ved Politihøgskolen tidligere kan dessverre ikke delta på nytt.

Les mer om svømmeopplæring her.

Kjekt å vite om fysiske tester

- Du skal ikke gjøre flere repetisjoner enn oppgitt. Testene bedømmes bare bestått/ikke bestått, så det har ingenting å si om du klarer flere.

- Bassenget til svømmetestene er 12,5 meter

- Testene gjennomføres i følgende rekkefølge:

  1. Styrketester
  2. Løpetest
  3. Svømmetester

Les mer om de fysiske testene her.