Slik forholder du deg til smittevern som student ved våre campuser

Her finner du informasjon om tilgang til campus, regler som gjelder for smittevern og hvordan du melder ifra hvis du har symptomer på eller er bekreftet smittet av koronavirus.

Hvem kan være på campus?

Våre campuser er åpne for deg som er bachelorstudent eller student på etter- og videreutdanning de hverdagene du har undervisning på campus. Du som er bachelorstudent på første og tredje studieår har også tilgang i helgene, men hold deg kun sammen med din basisgruppe. Disse dagene kan du benytte deg av grupperom i hele åpningstiden.

Campus er stengt for deg som er masterstudent. Du har tilgang når du har veiledningstime.

Smittevernsreglene skal fortsatt følges, og du må bidra til at vi unngår smitte.

Hvis du ikke følger smittevernsreglene, kan du få begrenset tilgang til campus.

Vi vurderer fortløpende om det skal gjøres endringer i hvem som har tilgang til campus.

Skann deg inn med QR-kode før du går inn på rommene

Hvis du bruker rom utenfor organisert undervisning, må du skanne deg inn med QR-koden som er hengt opp utenfor rommet. Bruk mobilen din til å skanne deg inn. Du må ha en vanlig QR-skanner.

Det er satt en maksgrense for hvor mange som kan være på de ulike rommene på campus samtidig. Du må overholde maksgrensen.

Det er svært viktig at du registrerer deg slik det står beskrevet utenfor rommet.

Forebygging av koronaviruset

Vi følger utviklingen av situasjonen og forholder oss til myndighetenes råd.  Dette er det viktigste du som student kan gjøre er:

• hold deg hjemme hvis du er syk
  • ikke kom til campus dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, selv ved milde symptomer. Ved slike symptomer bør du teste deg.
  • ha god hånd- og hostehygiene
  • hold 1 meter avstand til andre, også i fellesområder som kantiner og så videre
  • ikke bytt time eller basisgruppe under organisert undervisning
  • har du digital undervisning, følger du den hjemmefra

Hygieneregler på campus

• vaske/desinfisere hendene dine når du kommer og går fra campus. I tillegg skal du ta en grundig håndvask/desinfeksjon etter at du har hostet eller nyst, før tilberedning av mat og før og etter måltider.
  • bruke papir eller albukroken når du hoster eller nyserhold minimum 1 meter avstand til andre, og vær spesielt oppmerksom på å holde avstand inn og ut av undervisningsrom og grupperom, i korridorer, i kantiner og i heiser. Hold avstand til medstudenter når du oppholder deg inne i auditoriene og undervisningsrommene. Det skal ikke være flere personer i rommet enn antallet som står på døren.
  • vaske/desinfisere pulten før og etter du har brukt den
    det anbefales å unngå og låne utstyr som skrivesaker, PC, telefon, nettbrett, verktøy og så videre fra andre
  • vask/desinfisere hender før og etter berøring av felles utstyr som tastaturer til søkeskjermer, datamaskiner, kopimaskiner og så videre

Ta e-læringskurs om smittevern

Er du student på Bachelor - politiutdanning må du ta politiets digitale smittevernkurs som du finner i Canvas

Er du politiansatt, finner du det i Ransel.

Du kan også ta kurset direkte her.

Kontakt kommunen din om du mistenker at du er smittet med koronavirus

Ved mistanke om smitte av koronavirus (COVID-19), ta kontakt med kommunen du befinner deg i.

Bodø kommune

Kongsvinger kommune

Larvik kommune

Oslo kommune

Er du tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo (SIO), kan du bestille testing for COVID-19 hos SIO Helse.

Husk å varsle oss på Politihøgskolen

Hvis du har symptomer på koronavirus:

Hvis du har fått positivt svar på koronatest:

• følg Folkehelseinstituttets karanteneregler/regler for isolasjon
  • som student på Bachelor - politiutdanning må du varsle oss om smitten ved å sende en e-post til studiekontoret ditt
  • er du student på en videreutdanning, kurs eller master skal du informere fagansvarlig om du er smittet. Fagansvarlig informerer studieleder/seksjonsleder.
  • fyll ut skjemaet under - dette er frivillig

Skjema ved påvist koronasmitte

Les deg opp på helsemyndighetenes informasjon

Se fhi.no for symptomer på koronavirus