Slik forholder du deg til smittevern som student ved våre campuser

Her finner du informasjon om tilgang til campus, regler som gjelder for smittevern og hvordan du melder ifra hvis du har symptomer på eller er bekreftet smittet av koronavirus.

Hvem kan være på campus?

Er du bachelorstudent, se modulen om koronasituasjonen på Canvas i emnet "Studieadministrasjon" for løpende oppdateringer av unntakene for opphold på campus.

Er du masterstudent, har du ikke tilgang til campus inntil videre.

Skann deg inn med QR-kode før du går inn på rommene

Når campus er åpen og du bruker rom utenfor organisert undervisning, må du skanne deg inn med QR-koden som er hengt opp utenfor rommet. Bruk mobilen din til å skanne deg inn. Du må ha en vanlig QR-skanner.

Det er satt en maksgrense for hvor mange som kan være på de ulike rommene på campus samtidig. Du må overholde maksgrensen.

Det er svært viktig at du registrerer deg slik det står beskrevet utenfor rommet. Det vil kunne fremskaffe et riktig kunnskapsgrunnlag for en ny vurdering av opphold på campus.

Forebygging av koronaviruset

Vi følger utviklingen av situasjonen og forholder oss til myndighetenes råd.  Dette er det viktigste du som student kan gjøre er:

• hold deg hjemme hvis du er syk
  • ikke kom til campus dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, selv ved milde symptomer. Ved slike symptomer bør du teste deg.
  • ha god hånd- og hostehygiene
  • hold anbefalt avstand til andre, også i fellesområder
  • ikke bytt time eller basisgruppe under organisert undervisning
  • har du digital undervisning, følger du den hjemmefra

Hygieneregler på campus

• vaske/desinfisere hendene dine når du kommer og går fra campus. I tillegg skal du ta en grundig håndvask/desinfeksjon etter at du har hostet eller nyst, før tilberedning av mat og før og etter måltider.
  • bruke papir eller albukroken når du hoster eller nyserhold minimum 1 meter avstand til andre, og vær spesielt oppmerksom på å holde avstand inn og ut av undervisningsrom og grupperom, i korridorer, i kantiner og i heiser. Hold avstand til medstudenter når du oppholder deg inne i auditoriene og undervisningsrommene. Det skal ikke være flere personer i rommet enn antallet som står på døren.
  • vaske/desinfisere pulten før og etter du har brukt den
    det anbefales å unngå og låne utstyr som skrivesaker, PC, telefon, nettbrett, verktøy og så videre fra andre
  • vask/desinfisere hender før og etter berøring av felles utstyr som tastaturer til søkeskjermer, datamaskiner, kopimaskiner og så videre

Ta e-læringskurs om smittevern

Logg deg på politinettet, og finn kurset på Ransel.

Kontakt kommunen din om du mistenker at du er smittet med koronavirus

Ved mistanke om smitte av koronavirus (COVID-19), ta kontakt med kommunen du befinner deg i.

Bodø kommune

Kongsvinger kommune

Larvik kommune

Oslo kommune

Er du tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo (SIO), kan du bestille testing for COVID-19 hos SIO Helse.

Testing i regi av SiO helse på Universitetet i Oslo/Blindern foregår ute på Fredrikkeplassen. På OsloMet har vi en mobil teststasjon for testing mandag, onsdag og fredag. Teststasjonene er tydelig merket og lette å kjenne igjen.

Husk å varsle oss på Politihøgskolen

Hvis du har symptomer på koronavirus:

Hvis du har fått positivt svar på koronatest:

• følg Folkehelseinstituttets karanteneregler/regler for isolasjon
  • som student på bachelor må du varsle Studiekontoret ditt om smitten.
  • er du student på en videreutdanning, kurs eller master skal du informere fagansvarlig om du er smittet. Fagansvarlig informerer studieleder/seksjonsleder.
  • fyll ut skjemaet under - dette er frivillig

Skjema ved påvist koronasmitte

Les deg opp på helsemyndighetenes informasjon

Se fhi.no for symptomer på koronavirus