Bli kjent med campus

Visste du at du kan ta bachelor- politiutdanning i tre forskjellige byer? Politihøgskolens bacheloravdelinger finnes i Oslo, Stavern og Bodø. Her forteller tre studenter litt om studiestedet sitt.

Oslo

Studieplasser: 176
Hvor? Sentralt plassert på Majorstuen med gangavstand til sentrum.

Politihogskolen-Oslo.jpg

Student Adam om å studere i Oslo

Beskriv hvordan det er å være student ved ditt studiested med et ord?

Meningsfullt

Hva er det beste med å studere på ditt studiested?

Det beste med å studere i Oslo er motivasjonen til både lærerne og studentene. Alle studentene har virkelig lyst til å være der og møter stort sett opp til alle forelesninger, er behjelpelige og har et fokus på at vi sammen skal være gode. Skolen har et godt miljø, gode lærere og fasiliteter.

Fordelene med å studere i Oslo er mange, men hvis jeg skal sitere mine medstudenter som i dag sa: "de lager alt for god mat til oss her", så må nok svaret være at kantina er en meget stor fordel. De serverer oss billige, store og gode måltider tre ganger om dagen. Dette skaper en god sosial plattform på skolen da måltidene nytes sammen i kantina.

Hva skiller ditt studiested fra de andre?

Det som skiller avd. Oslo fra de andre studiestedene er at det ligger utrolig sentralt og i en stor by med mange andre studenter. Det er mye som skjer i Oslo og vi har stor tilgjengelighet til ulike aktiviteter, matopplevelser og konserter. Du blir godt kjent med Oslo når du går her og man finner alltid noe man liker å gjøre.

Hva tenker du om plasseringen til skolen/byen?

Plasseringen til skolen er helt super! Den er rett ved siden av T-banestasjonen så man kommer seg lett til og fra skolen med buss, trikk og t-bane. Det er flere pendlere fra steder som Lillestrøm, Lier og Nesodden. Det er ikke mange andre skoler i nærheten, noe som gjør at vi få som går på skolen også kan være litt for oss selv. I tillegg er det butikker, caféer og utesteder i nærheten, men andre ord alt som trengs for å være student. Det er også gode muligheter for å få deltidsjobb.

Har du en fun fact om studiestedet/skolen?

Skolen ble opprettet i 1919, noe som gjør at det kan være litt mangel på stikkontakter i noen klasserom. Skolen har derimot klart å oppdatere seg med årene og det er interessant å tenke på at det aller første kullet gikk på "akkurat denne skolen"!

Bodø

Studieplasser: 150
Hvor? Mørkved, ca. 8 km fra Bodø sentrum

Politihogskolen-Bodo.jpg

Student Sofie om å være student i Bodø

Beskriv hvordan det er å være student ved ditt studiested med ett ord?

Spennende

Hva er det beste med å studere på ditt studiested?

Studentmiljøet og det sosiale er veldig bra! Vi er ikke så mange studenter noe som gjør at man blir godt kjent oss medstudenter imellom. Dette gjør også at vi får god oppfølging fra lærere og føler oss sett. Vi har ekstremt flinke lærere!
Jeg føler vi har veldig, om ikke de aller mest motiverte studentene på PHS.

De fleste av oss har flytta langt unna hjembyen vår for å studere her i Nord. Dette tror jeg er en positiv erfaring da man i mange tilfeller må flytte et stykke vekk for sin første jobb i etaten.

Å studere å Bodø er også en fin mulighet til å bo i en del av landet som byr på fantastisk natur, som en kanskje ikke ville opplevd ellers. Naturen er helt rå, det er masse muligheter for naturopplevelser og topptur om man er glad i det.

Hva skiller ditt studiested fra de andre?

Bodø er jo en relativt liten by i forhold til iallfall Oslo. Dette gjør at vi studenter blir godt kjent både på og utenfor skolen. Vi drar på de samme utestedene, samme treningssentrene, samme svømmehall osv. – dette gjør at vi får et veldig godt miljø.

Det flotte samarbeidet med Nord Universitet gjør at det som oftest alltid skjer noe, alt fra konserter til fjellturer. Det gjør også Bodø til en flott studentby med masse forskjellige studenter slik at en ikke bare omgås med de som studerer det samme!

PHS Bodø skiller seg fra de andre studiestedene med tanke på plassering. I nord har vi et landskap som er helt magisk. Er du glad i naturen og trives ute, er absolutt Bodø et sted man burde søke seg til. Du er også garantert til å se nordlys i løpet av utdanningsløpet ditt! Det er verdt å få med seg!

Hva tenker du om plasseringen til skolen/stedet/byen?

Jeg synes Bodø er en superfin by! Det er hyggelige folk, og mye som skjer av konserter og kultur. I tillegg er det jo mange studenter i Bodø som går på Nord Universitet, så det er alltid noe som skjer for studentene i Bodø, som vi politistudenter også får muligheten til å være med på.

Skolen ligger et stykke utenfor byen, men kollektivtilbudet er bra. De fleste studenter bor rundt skolen som gjør at man får et lite samfunn der. At skolen ikke ligger i sentrum gjør ingenting.

Har du en fun fact om studiestedet/skolen?

Vi fikk alle sjokk da vi fant ut at det faktisk er ca. 60 000 mennesker som bor i Bodø! Man tror det er mye færre!

Skolen ligger rett ved siden av Nord Universitet og har et flott samarbeid med dem. Vi kan benytte oss av deres sitt campus og stjeler blant annet leseplass på biblioteket deres.

Stavern

Studieplasser: 174
Hvor? Fredriksvern verft midt i Stavern, ca. 7 km fra Larvik.

Politihogskolen-Stavern.jpg

Student Martine om Stavern

Beskriv hvordan det er å være student ved ditt studiested med ett ord?

Sosialt

Hva er det beste med å studere på ditt studiested?

Det beste med å studere i Stavern er studentmiljøet. Det er utrolig sosialt og man blir kjent med mange herlige mennesker. Jeg skjønner godt at undersøkelser har vist at politistudentene i Stavern er landets mest fornøyde! Selv har jeg aldri hatt det så bra som etter jeg flyttet hit!

Det er også veldig god mat i kantinen og skolen har gode fasiliteter med utrolig engasjerte lærere.

Hva skiller ditt studiested fra de andre?

Stavern er en liten plass med under 6000 innbyggere. Alle studentene i byen går på politihøyskolen, og det er derfor et unikt studentmiljø hvor "alle kjenner alle". I Stavern henger man stort sett bare med andre politistudenter, noe som er utrolig gøy og man blir godt kjent med fremtidige politikollegaer!

Hva tenker du om plasseringen til skolen/byen?

Skolen ligger midt i Stavern noe som er veldig praktisk og de fleste har kort gåavstand til skolen! Selve byen er et lite, koselig sted med mye kultur. Det er kort avstand til alt du trenger. Det er søndagsåpne butikker, utested, treningssenter, kun 1 og 1/2 timers kjøretur til Oslo, kjøpesenter i Larvik (7km unna) og det er ikke langt fra Torp flyplass.

Stavern ligger ved kysten og har en utrolig fin kyststi som må oppleves!

Har du en fun fact om studiestedet/skolen?

Jeg tror ikke at mange vet at skolen holder til ved et av de best bevarte militære anleggene fra barokktiden. Her holder også Utrykningspolitiet til!

Stavern er også kjent for å ha flest soldager i året!