Bibliotektjenester for deg som er hjemme

Under finner du informasjon om hvordan du kan bruke biblioteket og få hjelp av våre bibliotekarer mens du studerer og jobber hjemmefra.

Bøker, fjernlån og purringer

Biblioteklokalene i Oslo, Stavern og Bodø er stengt til etter påske 2020, og de fysiske samlingene er dermed ikke tilgjengelige. Det betyr at du dessverre ikke kan hente eller låne bøker. Vi får heller ikke lånt inn bøker fra andre bibliotek.

Hvis du har lånt bøker, kan du beholde dem inntil bibliotekene åpner igjen. Vi forlenger lån fortløpende, men dersom det likevel skulle gå ut automatiske purringer, kan du se bort fra disse frem til ny beskjed blir gitt. Har du en bok på hentehyllen, kan denne hentes når biblioteket åpner igjen.

Hjelp og veiledning

Selv om det fysiske biblioteket er stengt, står vi klare til å hjelpe deg på andre måter. For å komme i kontakt med oss ber vi deg bruke e-post: bibliotek@phs.no, oppgi gjerne telefonnummer dersom du ønsker at vi ringer deg opp. Vi besvarer henvendelser mandag til fredag i vanlig arbeidstid.

Dersom du har behov for hjelp utover det vi kan gi via e-post eller telefon, vil vi legge til rette for veiledning ved hjelp av egnede digitale kommunikasjonsplattformer.

For studenter i Bodø kan det være greit å gjøre seg kjent med tilleggsinformasjon fra Universitetsbiblioteket ved Nord Universitet.

Les mer på norduniversitet.no

Digitale ressurser

Våre digitale ressuser er samlet på bibliotekets nettsider. 

Noen er åpne for alle, mens andre krever at du er på VPN.

Les mer om VPN og last ned veiledning

Nyttige ressuser

Under finner du et lite utvalg ressurser vi tror kan være ekstra nyttige så lenge du jobber eller studerer hjemmefra.

Oria 

I Oria finner du e-bøker, artikler, tidsskrifter og studentoppgaver.

Besøk Oria

Se søketips

Databaser

Ønsker du å søke etter litteratur utover det som finnes i vår samling, kan du bruke en av våre databaser. Dersom du finner relevante artikler fra tidsskrifter vi ikke har tilgang til, bestiller vi inn fra andre bibliotek - ta kontakt.

Søk i databaser

PIA

PIA inneholder artikler, bokkapitler, masteroppgaver og utvalgte bacheloroppgaver produsert ved Politihøgskolen.

Søk i PIA

Skrive oppgave

Våre sider om akademisk skriving, samt Kildekompasset og Søk og Skriv er nyttige ressurser for deg som trenger hjelp med oppgaveskriving, henvisninger og referanseliste.

Les om akademisk skriving

Besøk kildekompasset.no

Besøk skrivogsok.no

Utvidede tilganger på Nasjonalbiblioteket, Juridika og Idunn

På grunn av den ekstraordinære situasjonen vi er inne i har noen leverandører utvidet tilgangene sine.

Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket har gitt digital tilgang til alt publisert materiale som finnes digitalt i deres samling, dette inkluderer pensumlitteratur. Dette vil bli tilgjengelig for våre studenter via pålogging med MinID. Husk å velge Nasjonalbiblioteket som tilhørighet, og ikke PHS.

Se veiledning om pålogging her

Juridika

På Juridika finner du 50 ajourførte lovkommentarer, mer enn 200 juridiske fagbøker, nesten alle norske juridiske tidsskrifter og nyhetsmagasinet Juridika Innsikt. For å få tilgang går du til juridika.no og logger deg inn med din Feide-bruker. Dersom du allerede er logget inn, må du logge deg ut og så inn igjen. I første omgang holdes tilgangen åpen til 15. april. Det eneste du ikke vil ha tilgang til på Juridika er fagbøkene som ble utgitt i fjor og i år (på grunn av begrensninger i Bokavtalen).

Søk i Juridika

Idunn

På Idunn finner du over 36.000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker. Idunn gjør alt innhold åpent til bibliotekene åpner igjen.

Søk i Idunn