Bibliotektjenester for deg som er hjemme

Under finner du informasjon om hvordan du kan bruke biblioteket og få hjelp av våre bibliotekarer mens du studerer og jobber hjemmefra.

Bøker, fjernlån og purringer

Mulighet for å låne fra bibliotekets samling
Etter at campus stengte på grunn av tiltak relatert til COVID-19, har det ikke vært mulig å låne bøker fra biblioteket. Som en prøveordning ønsker vi nå å tilby utlån fra samlingen.

Dersom du ønsker å låne ber vi deg først sjekke i Oria om boken er inne. Send deretter epost til bibliotek@phs.no med titlene du ønsker å låne. Når bøkene er klargjort, lånes de ut til deg og legges i vakta på Politihøgskolen slik at du kan hente dem der. Vakta er betjent i tidsrommet 07.00-19.00, mandag til fredag. I første omgang vil vi klargjøre bøker på mandager, og vi må ha alle bestillinger senest mandager klokken 08.00. Dersom vi får mange bestillinger i løpet av uken, vil vi vurdere flere faste pakkedager. Vi vil ha begrenset mulighet til å sende litteratur per post, men vurderer løpende unntak for brukere som befinner seg utenfor Oslo.

Inntil videre opererer vi med åpen returdato, men de som ønsker å levere fra seg bøker, kan returnere per post eller i innleveringskassen som er satt ut utenfor biblioteket.

Det er ikke mulig å sette seg på venteliste på bøker som er utlånt, og siden mange andre bibliotek er stengt, kan vi heller ikke låne inn litteratur utenfra.
 

Hjelp og veiledning

Selv om det fysiske biblioteket er stengt, står vi klare til å hjelpe deg på andre måter. For å komme i kontakt med oss ber vi deg bruke e-post: bibliotek@phs.no, oppgi gjerne telefonnummer dersom du ønsker at vi ringer deg opp. Vi besvarer henvendelser mandag til fredag i vanlig arbeidstid.

Dersom du har behov for hjelp utover det vi kan gi via e-post eller telefon, vil vi legge til rette for veiledning ved hjelp av egnede digitale kommunikasjonsplattformer.

For studenter i Bodø kan det være greit å gjøre seg kjent med tilleggsinformasjon fra Universitetsbiblioteket ved Nord Universitet.

Les mer på norduniversitet.no

Digitale ressurser

Våre digitale ressuser er samlet på bibliotekets nettsider. 

Noen er åpne for alle, mens andre krever at du er på VPN.

Les mer om VPN og last ned veiledning

Nyttige ressuser

Under finner du et lite utvalg ressurser vi tror kan være ekstra nyttige så lenge du jobber eller studerer hjemmefra.

Oria 

I Oria finner du e-bøker, artikler, tidsskrifter og studentoppgaver.

Besøk Oria

Se søketips

Databaser

Ønsker du å søke etter litteratur utover det som finnes i vår samling, kan du bruke en av våre databaser. Dersom du finner relevante artikler fra tidsskrifter vi ikke har tilgang til, bestiller vi inn fra andre bibliotek - ta kontakt.

Søk i databaser

PIA

PIA inneholder artikler, bokkapitler, masteroppgaver og utvalgte bacheloroppgaver produsert ved Politihøgskolen.

Søk i PIA

Skrive oppgave

Våre sider om akademisk skriving, samt Kildekompasset og Søk og Skriv er nyttige ressurser for deg som trenger hjelp med oppgaveskriving, henvisninger og referanseliste.

Les om akademisk skriving

Besøk kildekompasset.no

Besøk skrivogsok.no

Utvidede tilganger på Nasjonalbiblioteket, Juridika og Idunn

På grunn av den ekstraordinære situasjonen vi er inne i har noen leverandører utvidet tilgangene sine.

Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket har gitt tilgang til alt digitalisert materiale som finnes i deres samling, dette inkluderer blant annet en del pensumlitteratur.

Logg på med Feide for å få tilgang.

Se veiledning om pålogging på nb.no

Juridika

På Juridika finner du 50 ajourførte lovkommentarer, mer enn 200 juridiske fagbøker, nesten alle norske juridiske tidsskrifter og nyhetsmagasinet Juridika Innsikt. For å få tilgang går du til juridika.no og logger deg inn med din Feide-bruker. Dersom du allerede er logget inn, må du logge deg ut og så inn igjen. I første omgang holdes tilgangen åpen til 15. april. Det eneste du ikke vil ha tilgang til på Juridika er fagbøkene som ble utgitt i fjor og i år (på grunn av begrensninger i Bokavtalen).

Søk i Juridika

Idunn

På Idunn finner du over 36.000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker. Idunn gjør alt innhold åpent til bibliotekene åpner igjen.

Søk i Idunn