Livet som politistudent

Studiehverdagen for politistudentene er variert, spennende og ikke minst gøy. Her kan du få et innblikk i hvordan hverdagen er på de forskjellige campusene, og hvordan de forskjellige studieårene er.

Første studieår: B1

Anne-Lise Tørum går førsteåret i Stavern. – Stavern skårer godt på miljø, lærere, egentlig på alt.  Det er en nydelig studentby. Vi er de eneste studentene her, og hvis man er ute i byen møter man alltid på noen man kjenner. Det gjør Stavern til et unikt studiested, sier Anne-Lise. Studiehverdagen ved Stavern er variert, og ingen dager er like. Dette er også mye av grunnen til at hun både ville bli politi og studere på Politihøgskolen.

Les mer her
Portettbilde av andreårsstudent Villads Hannibal Højberg Jønsson

Andre studieår: B2

Villads Hannibal Højberg Jønsson er en dansk familiefar bosatt i Norge. Tidligere jobbet han som arkitekt, men da han begynte å tvile på karrierevalget, søkte han seg inn på Politihøgskolen. Nå går han andre studieår og er i praksis på Manglerud.  – Det er mye jeg håper å lære, og mye jeg føler jeg allerede har lært, men det er veldig fint å få muligheten til å se hvordan ting blir gjort i praksis med tanke på hva vi lærer på skolen.

Les mer her
Portrett av politistudent Liva

Tredje studieår: B3

Liva går siste året på Politihøgskolen i Oslo. I løpet av det siste året får studentene være med på blant annet simulatortrening, skytetrening, lære juss, og å dra på leir og øve på ulike caser. – Jeg synes det er fint at man på en onsdag midt i skoledagen øver på arrestasjonsteknikk og i helgen er du vanlig student ute på byen. Det er veldig gøy med de store kontrastene man får i livet som politistudent.

Les mer her