Informasjonskapsler

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når brukeren åpner en nettside. Ved å bruke politihogskolen.no samtykker du til at vi kan sette informasjonskapsler i nettleseren din. De fleste nettsider i dag bruker informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen.

Google Analytics og Google Tag Manager

Google Analytics analyserer bruken av politihogskolen.no og brukes for å bedre nettstedet. Google Analytics gir informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge brukeren er på sidene, fra hvilke plattformer nettsiden blir besøkt og så videre.

Som standard bruker Google Analytics hele IP-adressen til besøkende på nettstedet i den generelle geografiske rapporteringen. På politihogskolen.no er IP-maskering aktivert, den geografiske rapporteringen blir dermed noe mindre nøyaktig.

Om du ikke ønsker at Google Analytics skal lagre din informasjon kan du installere "Google Analytics Opt-out". Dette er en tilleggsfunksjon for din nettleser som vil forhindre slik lagring.

Installer Google Analytics Opt-out her

Google Tag Manager er analyseprogram som håndterer tagger og script, som Google Analytics. Informasjonen som lagres er ikke sporbar tilbake til deg.

Episerver Find

Episerver Find er søkemotoren som brukes på politihogskolen.no.

Du kan reservere deg mot å bli sporet i Episerver Find ved å slå på "Do Not Track"-funksjonen i nettleseren din.

Slik sletter du informasjonskapsler i ulike nettlesere


Måten du sletter informasjonskapsler på, varierer med om du bruker mobil, nettbrett eller pc.