Slik forholder du deg til smittevern som student ved våre campuser

Her finner du informasjon om regler som gjelder for smittevern på campus, og informasjon knyttet til koronaviruset.

Hvis du er student på en av våre utdanninger, finner du mer detaljert informasjon om dette ved å logge inn på Studentportalen.

Forebygging av koronaviruset

Vi følger utviklingen av situasjonen og forholder oss til myndighetenes råd.  Dette er det viktigste du som student kan gjøre er:

• hold deg hjemme hvis du er syk
  • ikke kom til campus dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, selv ved milde symptomer. Ved slike symptomer bør du teste deg.
  • ha god hånd- og hostehygiene

Hygieneregler på campus

• vaske/desinfisere hendene dine når du kommer og går fra campus. I tillegg skal du ta en grundig håndvask/desinfeksjon etter at du har hostet eller nyst, før tilberedning av mat og før og etter måltider.
  • bruke papir eller albukroken når du hoster eller nyser.

Kontakt kommunen din om du mistenker at du er smittet med koronavirus

Ved mistanke om smitte av koronavirus (COVID-19), ta kontakt med kommunen du befinner deg i.

Bodø kommune

Kongsvinger kommune

Larvik kommune

Oslo kommune

Er du tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo (SIO), kan du bestille testing for COVID-19 hos SIO Helse.

Testing i regi av SiO helse på Universitetet i Oslo/Blindern foregår ute på Fredrikkeplassen. På OsloMet har vi en mobil teststasjon for testing mandag, onsdag og fredag. Teststasjonene er tydelig merket og lette å kjenne igjen.

Hvis du har fått positivt svar på koronatest:

• følg Folkehelseinstituttets regler for isolasjon/ karanteneregler

Les deg opp på helsemyndighetenes informasjon

Se fhi.no for symptomer på koronavirus

Les helsemyndighetenes råd om avstand, karantene og isolering på fhi.no

Les om testing, isolasjon, smittesporing og karantene på helsedirektoratet.no